ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA: Ovo je najbolji BUREK kojeg ćete ikada probati, a gotov je za tren!
Iako ne spada u skupinu lagane hrane, ovaj burek sprema se brže od uobičajenog jer za njega ne morate razvlačiti tijesto. Za pripremu jela potrebno vam je znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka.
Sastojci
700 g mljevenog mesa
crveni luk
pet jaja
400 ml kiselog vrhnja
0,5 l mineralne vode
sol
papar
500 grama kora za štrudle
Priprema
Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek.
Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Izvor: dnevno.hr
Sastojci
700 g mljevenog mesa
crveni luk
pet jaja
400 ml kiselog vrhnja
0,5 l mineralne vode
sol
papar
500 grama kora za štrudle
Priprema
Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek.
Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Izvor: dnevno.hr
Nema komentara