NEODOLJIVI ČOKOLADNI ROLAT SA BIJELOM KREMOM..
ZA BISKVIT:
5 jaja
100 g šećera
35 g gussnela
25 g kakaa u prahu
1/2 kašičice praška za pecivo
ZA KREMU:
30 g gussnela
60 g šećera
2 limun šećera
330 ml mlijeka
100 g maslaca
PRIPREMA:
Za biskvit pjenasto umiješajte žumanjke i šećer. Dodajte gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
Na lim (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte.
Pecite oko 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
Za kremu pomiješajte gussnel, šećer i limun šećer, dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte.
Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakipi, umiješajte mu pripremljenu smjesu.
Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ohladite je i potom umiješajte prethodno razrađen maslac.
Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.Prijatno vam!
5 jaja
100 g šećera
35 g gussnela
25 g kakaa u prahu
1/2 kašičice praška za pecivo
ZA KREMU:
30 g gussnela
60 g šećera
2 limun šećera
330 ml mlijeka
100 g maslaca
PRIPREMA:
Za biskvit pjenasto umiješajte žumanjke i šećer. Dodajte gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
Na lim (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte.
Pecite oko 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
Za kremu pomiješajte gussnel, šećer i limun šećer, dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte.
Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakipi, umiješajte mu pripremljenu smjesu.
Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ohladite je i potom umiješajte prethodno razrađen maslac.
Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.Prijatno vam!
Nema komentara