MILKA TORTA,,,UKUS FANTASTICAN
Kremasta tortica, sa puno čokolade, kod nas obavezna za sve proslave, i uvjek se traži recept za nju 🙂 Jedna od omiljenih..
SASTOJCI
300 gr plazma keksa ili petit beue
300 gr mljevenog plazma keksa
200 gr bijele milka čokolade
200 gr mliječne milka čokolade
400 gr šećera u prahu
400 gr margarina za kreme
12 jaja
1/2 l slatkog vrhnja
sok od naranče
xxx
PRIRPEMA
Složiti na tacnu 300 gr plazma keksa ili petit beurre pokvašenog sokom od naranče.
Umutiti 12 žutanjaka sa 200 gr šećera u prahu i kratko skuhati na pari, u receptu je bez kuhanja, ali meni je ovako sigurnije 🙂
Posebno umutiti 12 bjelanjaka sa 200 gr šećera u prahu, pa dodati 300 gr mljevenog plazma keksa.
Margarin pjenasto umutiti i sjediniti sa žutanjcima, pa dodati bjelanjke i plazma keks, sve fino izmiksati, pa podjeliti na dva djela. U jedan dio dodati 200 gr otopljene mliječne milka čokolade, a u drugi 200 gr otopljene bijele milka čokolade.
Na plazma keks staviti fil sa mliječnom čokoladom, pa fil sa bijelom čokoladom, po vrhu slatko vrhnje.
Nekada između ova dva fila stavim svježe banane na kolutove ili krem bananice 🙂
Izvor:http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
300 gr plazma keksa ili petit beue
300 gr mljevenog plazma keksa
200 gr bijele milka čokolade
200 gr mliječne milka čokolade
400 gr šećera u prahu
400 gr margarina za kreme
12 jaja
1/2 l slatkog vrhnja
sok od naranče
xxx
PRIRPEMA
Složiti na tacnu 300 gr plazma keksa ili petit beurre pokvašenog sokom od naranče.
Umutiti 12 žutanjaka sa 200 gr šećera u prahu i kratko skuhati na pari, u receptu je bez kuhanja, ali meni je ovako sigurnije 🙂
Posebno umutiti 12 bjelanjaka sa 200 gr šećera u prahu, pa dodati 300 gr mljevenog plazma keksa.
Margarin pjenasto umutiti i sjediniti sa žutanjcima, pa dodati bjelanjke i plazma keks, sve fino izmiksati, pa podjeliti na dva djela. U jedan dio dodati 200 gr otopljene mliječne milka čokolade, a u drugi 200 gr otopljene bijele milka čokolade.
Na plazma keks staviti fil sa mliječnom čokoladom, pa fil sa bijelom čokoladom, po vrhu slatko vrhnje.
Nekada između ova dva fila stavim svježe banane na kolutove ili krem bananice 🙂
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara