STARINSKI KOLAČ OD JABUKA: Omiljeni kolač, pravi se bez vage, od svega par sastojaka
Svatko ima svoju omiljenu verziju ovog jednostavnog kolača ili pite od jabuka (ili lijene pite). Za ovu verziju se može reći da je jednostavna, a kolač fantastičan.
Sastojci:
Biskvit:
● 3 jaja
● 12 žlica šećera
● 12 žlica ulja
● 12 žlica mlijeka
● 12 žlica brašna
● 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
● 1 kg jabuka
● po želji šećera
● dodaci po želji
Priprema:
Jabuke oguliti, naribti, posuti šećerom po želji. Umiješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. U međuvremenu jabuke dinstati par minuta.
Zatim im dodati cimet ili još neki dodatak koji volite – limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice… Tako pripremljeni nadjev rasporediti po polupečenom biskvitu, zatim preko jabuka preliti ostatak smjese za biskivt, pa ispeći do kraja.
Sastojci:
Biskvit:
● 3 jaja
● 12 žlica šećera
● 12 žlica ulja
● 12 žlica mlijeka
● 12 žlica brašna
● 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
● 1 kg jabuka
● po želji šećera
● dodaci po želji
Priprema:
Jabuke oguliti, naribti, posuti šećerom po želji. Umiješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. U međuvremenu jabuke dinstati par minuta.
Zatim im dodati cimet ili još neki dodatak koji volite – limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice… Tako pripremljeni nadjev rasporediti po polupečenom biskvitu, zatim preko jabuka preliti ostatak smjese za biskivt, pa ispeći do kraja.
Nema komentara