KOLAČ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI SVOJIM OKUSOM BILA BI ŠTETA A DA GA NE PROBATE
SASTOJCI
za podlogu
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100g maslaca
za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina
2-3 žlice šečera
za fil od sira
4 jaja
400 g svježeg sira ili mascarpone sira
300 g kiseloga vrhnja
125 g šečera
50 g škrobnog brašna
naribana korica 1 limuna
125 ml mlijeka
za čokoladni preljev
250 g mliječne čokolade
200 ml slatkoga vrhnja
50g maslaca
PRIPREMA
Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.
Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.
Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
Za ovu dekoraciu napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons.
Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.
za podlogu
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100g maslaca
za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina
2-3 žlice šečera
za fil od sira
4 jaja
400 g svježeg sira ili mascarpone sira
300 g kiseloga vrhnja
125 g šečera
50 g škrobnog brašna
naribana korica 1 limuna
125 ml mlijeka
za čokoladni preljev
250 g mliječne čokolade
200 ml slatkoga vrhnja
50g maslaca
PRIPREMA
Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.
Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.
Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
Za ovu dekoraciu napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons.
Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.
Nema komentara