DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke
Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna…
Sastojci:
– 0,5 l vrhnja za šlag
– 0,5 l kiselog vrhnja
– 15 dag šećera
– dag čokolade
– 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre)
– malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema
Priprema:
Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati.
Rastopiti čokoladu na pari.
U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade.
Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže.
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju!
Izvor: coolinarka.com
Sastojci:
– 0,5 l vrhnja za šlag
– 0,5 l kiselog vrhnja
– 15 dag šećera
– dag čokolade
– 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre)
– malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema
Priprema:
Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati.
Rastopiti čokoladu na pari.
U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade.
Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže.
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju!
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara