OBRATITE PAŽNJU: Pozicija akne na tijelu otkriva sa kojim organom u tijelu imate problem!

OBRATITE PAŽNJU: Pozicija akne na tijelu otkriva sa kojim organom u tijelu imate problem!
Zagledajte se malo bolje u akne na svom telu, one poručuju toliko toga…

Akne na zadnjici pre svega ukazuju na neodgovarajući tip donjeg veša, bilo da se radi o neadekvatnoj veličini ili materijalu.
Takođe, moguće je da je vaš režim ishrane pogrešan. Probajte da nabavite udobniji donji veš i porazmislite da konsultjete nutricionistu.

Hormoni su glavni krivac za akne na ovom delu lica. Ukoliko primetite akne na vratu ili bradi, proverite nivo šećera u krvi.

Za predeo oko lopatica i na ramenima možete zahvaliti visokom nivou stresa!

Akne u predelu dekoltea daju znak da sa sistemom za varenje nije sve u redu. Prekomerna konzumacija hladnih pića takođe može biti uzročnik!

Akne na laktovima pojavljuju se usled nagomilavanja mrtvih ćelija na tom delu tela, ali i usled loše cirkulacije. Uzimajte više vitamina!

jezebel.comPojava akni u predelu stomaka uzrokovana je fluktuacijama krvnog pritiska

jezebel.comLoša intimna higijena, ali i neka od seksualno prenosivih bolesti može se otkriti pojavom akni u bikini zoni.

jezebel.comUkoliko uočite akne na rukama, proverite da li ste alergični na neko od kozmetičkih sredstava koje koristite, pre svega sapun ili losion.

Najčešće mesto za pojavu akni jesu leđa. Javljaju se kod osoba različitih uzrasta i uzrokovane su visokim nivoom nervoze, ali i lošim varenjem. Pre svega, posetite dermatologa!




Nema komentara

Majka se srela licem u lice s ubojicom svog sina: Prizor je šokirao sve prisutne!

Nitko ne može znati kako se ova majka osjećala kada je srela ubojicu njenog sina. U toj situaciji, mnogi bi reagirali burno i osvetolju...