JUNEĆI GULAŠ: Svi imaju neku svoju verziju, ali ova je ipak nešto posebno!
Gulaš (juneći ili goveđi, svejedno), kao i druga popularna jela, svatko priprema po nekom svom receptu. Ipak, ponekad je dobro odstupiti od ustaljene prakse i probati nešto novo, neki novi način. Evo prilike za to…
Sastojci:
1 kg junećeg mesa
500 g crvenog luka
3 češnja bijelog luka (češnjaka)
1 veća ili 2 manje mrkve
2 žlice koncentrata od paradajza
mljevena paprika
500 ml junećeg temeljca (ako ga imate pri ruci)
2 lista lovora
so, biber, malo svježeg peršina
i žlica krušnih mrvica
Priprema:
Meso izrezati na krupnije kocke.
Crveni i bijeli luk očistiti i usitniti na male kockice, pa propržiti na ulju, dok bijeli luk ne dobije zlatno-žutu boju.
Dodati meso, so i biber i pržiti dok se meso ne zapeče sa svih strana.
Zatim dodati temeljac (ili vodu), listove lovora, peršin, mrkvu izrezanu na kolutiće, papriku i koncentrat od paradajza. Doliti vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri.
Pred kraj kuhanja dodati krušne mrvice, kuhati još 15 minuta i – vaš gulaš je gotov!
Sastojci:
1 kg junećeg mesa
500 g crvenog luka
3 češnja bijelog luka (češnjaka)
1 veća ili 2 manje mrkve
2 žlice koncentrata od paradajza
mljevena paprika
500 ml junećeg temeljca (ako ga imate pri ruci)
2 lista lovora
so, biber, malo svježeg peršina
i žlica krušnih mrvica
Priprema:
Meso izrezati na krupnije kocke.
Crveni i bijeli luk očistiti i usitniti na male kockice, pa propržiti na ulju, dok bijeli luk ne dobije zlatno-žutu boju.
Dodati meso, so i biber i pržiti dok se meso ne zapeče sa svih strana.
Zatim dodati temeljac (ili vodu), listove lovora, peršin, mrkvu izrezanu na kolutiće, papriku i koncentrat od paradajza. Doliti vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri.
Pred kraj kuhanja dodati krušne mrvice, kuhati još 15 minuta i – vaš gulaš je gotov!
Nema komentara