VOĆNA MAĐARICA...
SASTOJCI:
300 gr oštrog brašna t-400
300 + 100 gr mekog brašna t-400
200 gr margarina ili maslaca
2 cela jaja
200 gr kristal šećera
10 gr praška za pecivo
180 gr kisele pavlake
Fil I:
500 ml mleka
8 kašika šećera
8 kašika gustina ( nišesta )
2 vanilin šećera
200 gr margarina
Fil II:
500 gr crvenog voća
2 pudinga od maline ili jagode
2 kašike šećera
oko 200 ml vode ( objasniću u receptu )
PRIPREMA:
Prvo praviti prvi fil. Pomešati gustin i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak mleka i vanilin šećer staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Zatim praviti kore. Margarin sobne temperature utrljati dlanovima sa 600 gr brašna.
Kada usitnite margarin dodati jaja, šećer, kiselu pavlaku i prašak za pecivo pa umesiti testo.
Moguće daće vam trebati još malo brašna da se testo domesi a to zavisi od toga koliko su jaja krupna, maslac ili margarin masni, kao i kisela pavlaka.
U videu je meni bilo potrebno jedno posipanje da bi se testo lepo umesilo.
Testo premesiti na stolu pa staviti u posudu i prekriti folijom ili kesom, pa ostaviti 15 minuta da odstoji.
Uključiti rernu na 170 stepeni, a testo podeliti na 5 jednakih delova, otprilike svaki komad testa je težak oko 270 gr.
300 gr oštrog brašna t-400
300 + 100 gr mekog brašna t-400
200 gr margarina ili maslaca
2 cela jaja
200 gr kristal šećera
10 gr praška za pecivo
180 gr kisele pavlake
Fil I:
500 ml mleka
8 kašika šećera
8 kašika gustina ( nišesta )
2 vanilin šećera
200 gr margarina
Fil II:
500 gr crvenog voća
2 pudinga od maline ili jagode
2 kašike šećera
oko 200 ml vode ( objasniću u receptu )
PRIPREMA:
Prvo praviti prvi fil. Pomešati gustin i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak mleka i vanilin šećer staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Zatim praviti kore. Margarin sobne temperature utrljati dlanovima sa 600 gr brašna.
Kada usitnite margarin dodati jaja, šećer, kiselu pavlaku i prašak za pecivo pa umesiti testo.
Moguće daće vam trebati još malo brašna da se testo domesi a to zavisi od toga koliko su jaja krupna, maslac ili margarin masni, kao i kisela pavlaka.
U videu je meni bilo potrebno jedno posipanje da bi se testo lepo umesilo.
Testo premesiti na stolu pa staviti u posudu i prekriti folijom ili kesom, pa ostaviti 15 minuta da odstoji.
Uključiti rernu na 170 stepeni, a testo podeliti na 5 jednakih delova, otprilike svaki komad testa je težak oko 270 gr.
Nema komentara