PRIRODAN, ZDRAV I UKUSAN: Pekmez od dunja, jabuka i krušaka

Kako dunje ne bi samo stajale na ormaru… Pripremite ovaj ukusan pekmez predivne boje i arome.
Sastojci:
2 kg dunja
0,5 kg jabuka
0,5 kg krušaka
500 g šećera
1 žlica limunske kiseline
Priprema:
Dunje ogulite, očistite od koštica i narežite na manje komade. Dunje stavite u lonac u kojem ćete kuhati pekmez tako da slažete red dunja, red šećera.

Tako pripremljene dunje ostavite preko noći neka odstoje i puste svoj sok. Idući dan dodajte očišćene i narezane jabuke i kruške.

Pekmez kuhajte na laganoj vatri u stalno miješanje dok voće ne omekša. Kada voće omekša štapnim mikserom ustitnite sve komadiće voća, a pekmez nastavite kuhati do željene gustoće. Imajte na umu da će se pekmez hlađenjem dodatno zgusnuti.

Kada je pekmez kuhan, maknite ga s vatre i umiješajte limunsku kiselinu.

Kuhani pekmez ulijte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Izvor:www.megagiga.info

Nema komentara

Majka se srela licem u lice s ubojicom svog sina: Prizor je šokirao sve prisutne!

Nitko ne može znati kako se ova majka osjećala kada je srela ubojicu njenog sina. U toj situaciji, mnogi bi reagirali burno i osvetolju...