POGAČICE SA SIROM NIKAD BOLJE NISTE PROBALI A NE ODUZIMAJU PUNO VREMENA
SASTOJCI
400 g svježeg kravljeg sira ili sirnog namaza
400 g glatkog brašna
300 g maslaca
1 žličica soli
1 žumanjak za premazivanje
kim, sezam, mak, parmezan i slično za posipanje
POSTUPAK
U veliku posudu staviti sir, brašno, maslac i sol.
Sastojke rukama dobro izmijesiti da se dobije glatko jednoliko tijesto.
Izrađeno tijesto zamotati u prijanjajuću foliju.
Staviti u hladnjak do sutradan (8-12 sati).
Radnu površinu pobrašniti i tijesto razvaljati na pola centimetra debljine.
Izrezati na željeni oblik i stavljati u lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) obložen papirom za pečenje.
Kistom za kolače razmutiti žumanjak i premazati pogačice.
Posuti ih dodatkom po želji ili ostaviti prazne.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Nakon pečenja ostaviti da se desetak minuta ohlade u limu za pečenje
Servirati i uživati!
400 g svježeg kravljeg sira ili sirnog namaza
400 g glatkog brašna
300 g maslaca
1 žličica soli
1 žumanjak za premazivanje
kim, sezam, mak, parmezan i slično za posipanje
POSTUPAK
U veliku posudu staviti sir, brašno, maslac i sol.
Sastojke rukama dobro izmijesiti da se dobije glatko jednoliko tijesto.
Izrađeno tijesto zamotati u prijanjajuću foliju.
Staviti u hladnjak do sutradan (8-12 sati).
Radnu površinu pobrašniti i tijesto razvaljati na pola centimetra debljine.
Izrezati na željeni oblik i stavljati u lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) obložen papirom za pečenje.
Kistom za kolače razmutiti žumanjak i premazati pogačice.
Posuti ih dodatkom po želji ili ostaviti prazne.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Nakon pečenja ostaviti da se desetak minuta ohlade u limu za pečenje
Servirati i uživati!
Nema komentara