NEODOLJIVE ČOKOLADNE OBLANDE: OVO NISAM ODAVNO PRAVILA...
SASTOJCI:
200gr margarina
350gr keksa
250gr šećera
250gr mlevenih oraha
250ml mleka
3 kašike kakaoa
50 gr čokolade
ekstrat ruma
1 pakovanje oblatni
Glazura
100gr čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA:
Stavite mleko i šećer da se zagrevaju i šećer otapa. Kad je provrilo dodati margarin i sačekati da se otopi.
Zatim dodajte rum ( po želji ). Dodajte mleveni keks, u vruće, zatim orahe, čokoladu i kakao.
Sve dobro promešajte pa tako toplo premažite listove oblatne.
Odgore stavite papir od oblatni i veliku tepsiju od šporeta, da se lepo zalepe.
Otopite sve sastojke za glazuru pa prelijte oblande kada odstoje. Oblatne iseći u štangle i poslužiti.
200gr margarina
350gr keksa
250gr šećera
250gr mlevenih oraha
250ml mleka
3 kašike kakaoa
50 gr čokolade
ekstrat ruma
1 pakovanje oblatni
Glazura
100gr čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA:
Stavite mleko i šećer da se zagrevaju i šećer otapa. Kad je provrilo dodati margarin i sačekati da se otopi.
Zatim dodajte rum ( po želji ). Dodajte mleveni keks, u vruće, zatim orahe, čokoladu i kakao.
Sve dobro promešajte pa tako toplo premažite listove oblatne.
Odgore stavite papir od oblatni i veliku tepsiju od šporeta, da se lepo zalepe.
Otopite sve sastojke za glazuru pa prelijte oblande kada odstoje. Oblatne iseći u štangle i poslužiti.
Nema komentara