NE MORATE IH VIŠE KUPOVATI, JER IH SAD MOŽETE SPREMITI SAMI: NAJBOLJI KUVANI ĐEVRECI KOJE ĆETE PROBATI (RECEPT)...
SASTOJCI:
800 g brašna,
200 ml svežeg mleka,
200 ml vode,
20 g kvasca,
50 ml ulja,
kašika soli,
kašika šećera.
Za kuvanje đevreka:
2 l vode,
5 kašičica sode bikarbone,
2 kašičice soli
Za posipanje:
Susam, lan, mak, kim, ili miks po vašoj želji.
PRIPREMA:
U vanglu sipajte deo brašna, pa kvasac izmrvite u udubljenje u brašnu, bez prethodnog razmućivanja.
Sipajte mlaku vodu i mleko u udubljenje, dodajte ulje, so i šećer. Postepeno dodajte i drugi deo brašna.
Umesite meko i elastično testo i odmah ga podelite na 10-11 jednakih loptica.
Svaku lopticu namažite uljem i poređajte na radnu površinu. Pokrijte najlonom i loptice ostavite da odstoje 15 minuta.
Za to vreme u šerpu sipajte vodu, sodu i so, kad provri gotova je za kuvanje đevreka.
POPULARNO: ZABORAVITE POHOVANE TIKVICE: HIT TIKVICE U RERNI SA SIROM, BEZ ULJA
Uzmite loptu, isecite je na dva jednaka dela i od svakog dela razvucite dugi fitilj debljine oko jedan centimetar.
Takođe uradite i sa drugim delom. Nakon toga uvijte dva fitilja u jedan, oblikujte đevrek, učvtstite ga lepo da se ne odvije u šerpi.
Stavite pripremljen đevrek u vrelu vodu i nakon 20-30 sekundi ga izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Pospite ga semenkama.
Na isti način u radite i sa ostalim lopticama. Ovako pripremljene đevreke pecitena 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
800 g brašna,
200 ml svežeg mleka,
200 ml vode,
20 g kvasca,
50 ml ulja,
kašika soli,
kašika šećera.
Za kuvanje đevreka:
2 l vode,
5 kašičica sode bikarbone,
2 kašičice soli
Za posipanje:
Susam, lan, mak, kim, ili miks po vašoj želji.
PRIPREMA:
U vanglu sipajte deo brašna, pa kvasac izmrvite u udubljenje u brašnu, bez prethodnog razmućivanja.
Sipajte mlaku vodu i mleko u udubljenje, dodajte ulje, so i šećer. Postepeno dodajte i drugi deo brašna.
Umesite meko i elastično testo i odmah ga podelite na 10-11 jednakih loptica.
Svaku lopticu namažite uljem i poređajte na radnu površinu. Pokrijte najlonom i loptice ostavite da odstoje 15 minuta.
Za to vreme u šerpu sipajte vodu, sodu i so, kad provri gotova je za kuvanje đevreka.
POPULARNO: ZABORAVITE POHOVANE TIKVICE: HIT TIKVICE U RERNI SA SIROM, BEZ ULJA
Uzmite loptu, isecite je na dva jednaka dela i od svakog dela razvucite dugi fitilj debljine oko jedan centimetar.
Takođe uradite i sa drugim delom. Nakon toga uvijte dva fitilja u jedan, oblikujte đevrek, učvtstite ga lepo da se ne odvije u šerpi.
Stavite pripremljen đevrek u vrelu vodu i nakon 20-30 sekundi ga izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Pospite ga semenkama.
Na isti način u radite i sa ostalim lopticama. Ovako pripremljene đevreke pecitena 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
Nema komentara