MED I KOPRIVA: SAMO 2 KAŠIKE DNEVNO! LIJEČI ANEMIJU, MIGRENU, ŽUČ, JETRU, POREMEĆAJ SNA …RECEPT
Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja lekovita biljka za formiranje krvi.
Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe leči bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina
Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.Naročito se preporučuje na proleće.
Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.
Sastojci:
– 1kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
– želatin, najbolje pektin
Metod pripreme:
Pomešajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smesu.
Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava. Dok je mešavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dve kašike pre obroka.
Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crevne flore.
Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.
Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspešno tretira anemiju.
Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.
Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.
Izvor: Webtribune.rs
Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe leči bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina
Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.Naročito se preporučuje na proleće.
Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.
Sastojci:
– 1kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
– želatin, najbolje pektin
Metod pripreme:
Pomešajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smesu.
Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava. Dok je mešavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dve kašike pre obroka.
Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crevne flore.
Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.
Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspešno tretira anemiju.
Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.
Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.
Izvor: Webtribune.rs
Nema komentara