KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK..
SASTOJCI:
4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašika prezle
1/2 praška za pecivo
Sastojci za krem I i II :
600 ml mleka
4 žumanca
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1 kašika ekstrata od vanile
100 gr čokolade
250 gr margarina
100 gr šećer u prahu
oko 20 komada petit keksa ili suvog keksa po želji
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati mlevene orahe, brašno, prezlu i prašak za pecivo i sjediniti varjačom.
Istresti u obložen pleh 25 x 25 cm i peći koru 20 minuta, zavisno od rerne. Peče se na 180 stepeni.
450 ml mleka staviti da provri.
Za to vreme umutiti žumanca, šećer, ekstrat vanile, brašno i preostalih 150 ml mleka.
U jednu plastičnu dublju posudu izlomiti čokoladu.
Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa pola smese istresti preko izlomljene čokolade a pola ostaviti tako.
Izmešati smesu sa čokoladom. Kada se otopila i sjedinila sa filom ostaviti oba da se hlade.
Margarin ulupati sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na dva dela.
Margarinu dodavati žuti fil i mutiti, a drugom delu margarina dodavati čokoladni fil i mutiti.
Margarinu se dodaje fil a ne filu margarin jer na taj način fil neće se razrediti.
Na koru naneti žuti fil, pa red petit keksa umočenog u mleko, pa odgore čokoladni krem i posuti mlvenim orasima, preliti čokoladom ili premazati šlag, po želji.
Ostaviti da odstoji bar 3h pa poslužiti.
4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašika prezle
1/2 praška za pecivo
Sastojci za krem I i II :
600 ml mleka
4 žumanca
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1 kašika ekstrata od vanile
100 gr čokolade
250 gr margarina
100 gr šećer u prahu
oko 20 komada petit keksa ili suvog keksa po želji
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati mlevene orahe, brašno, prezlu i prašak za pecivo i sjediniti varjačom.
Istresti u obložen pleh 25 x 25 cm i peći koru 20 minuta, zavisno od rerne. Peče se na 180 stepeni.
450 ml mleka staviti da provri.
Za to vreme umutiti žumanca, šećer, ekstrat vanile, brašno i preostalih 150 ml mleka.
U jednu plastičnu dublju posudu izlomiti čokoladu.
Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa pola smese istresti preko izlomljene čokolade a pola ostaviti tako.
Izmešati smesu sa čokoladom. Kada se otopila i sjedinila sa filom ostaviti oba da se hlade.
Margarin ulupati sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na dva dela.
Margarinu dodavati žuti fil i mutiti, a drugom delu margarina dodavati čokoladni fil i mutiti.
Margarinu se dodaje fil a ne filu margarin jer na taj način fil neće se razrediti.
Na koru naneti žuti fil, pa red petit keksa umočenog u mleko, pa odgore čokoladni krem i posuti mlvenim orasima, preliti čokoladom ili premazati šlag, po želji.
Ostaviti da odstoji bar 3h pa poslužiti.
Nema komentara