ČOKOLADNA TORTA PUNJENA SA ŠLAGOM...
SASTOJCI:
jaja 9 kom
šećer 9 supenih kašika
orasi 100g
čokolada za kuvanje 140g
brašno 4 supene kašike
prašak za pecivo 1 kom
šećer u prahu 100g
margarin 1 kom
šlag 3 kom
mleko 450 ml
PRIPREMA:
Za pripremu kore za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom razdvojite žumanca (3 žumanceta odvojiti za fil) od belanaca.
U dubljoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte 9 kašika šećera i nastavite mutiti dok se šećer ne rastopi.
Smanjite mikser na najmanje pa dodajte 6 žumanaca, mlevene orase, 2 štangle narendane čokolade za kuvanje, brašno i prašak za pecivo.
Gotovu smesu za koru naspite u podmazani okrugli dublji kalup ili veću šerpu i pecite koru lagano u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova. Povremeno proveravati bockanjem čačkalicom da li je sredina kore pečena.
Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi, pa pazljivo izdubite kašikom sredinu kore tako da ivice i dno ostane čitavo.
Za pripremu fila za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom preostalu čokoladu rastopite na pari, pa dodajte 3 žumanceta i dobro promešati da se čokolada izjednači. Rastopljenu čokoladu sklonite sa pare. Umutiti 3 kesice šlaga, po uputstvu sa kesice i lagano dodajte istopljenu čokoladu sve vreme muteći mikserom.
U drugoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mrvice kore i dve trećine pripremljene čokoladne smese od šlaga. Dobro umutite mikserom da se fil izjednači.
Sastavite tortu: napunite pripremljenu koru gotovim čokoladnim filom sa šlagom i mrvicama kore. Poravnajte tortu i premažite je preostalim čokoladnim šlagom. Ostavite čokoladnu tortu punjenu sa šlagom bar par sati, a najbolje preko noći da se sjedini i da kora omekša. Gotovu tortu isecite na parčad i poslužite.
NAPOMENA:
Odlična torta za nedeljni ručak dosta je mala da bi se pravila za proslave.
jaja 9 kom
šećer 9 supenih kašika
orasi 100g
čokolada za kuvanje 140g
brašno 4 supene kašike
prašak za pecivo 1 kom
šećer u prahu 100g
margarin 1 kom
šlag 3 kom
mleko 450 ml
PRIPREMA:
Za pripremu kore za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom razdvojite žumanca (3 žumanceta odvojiti za fil) od belanaca.
U dubljoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte 9 kašika šećera i nastavite mutiti dok se šećer ne rastopi.
Smanjite mikser na najmanje pa dodajte 6 žumanaca, mlevene orase, 2 štangle narendane čokolade za kuvanje, brašno i prašak za pecivo.
Gotovu smesu za koru naspite u podmazani okrugli dublji kalup ili veću šerpu i pecite koru lagano u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova. Povremeno proveravati bockanjem čačkalicom da li je sredina kore pečena.
Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi, pa pazljivo izdubite kašikom sredinu kore tako da ivice i dno ostane čitavo.
Za pripremu fila za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom preostalu čokoladu rastopite na pari, pa dodajte 3 žumanceta i dobro promešati da se čokolada izjednači. Rastopljenu čokoladu sklonite sa pare. Umutiti 3 kesice šlaga, po uputstvu sa kesice i lagano dodajte istopljenu čokoladu sve vreme muteći mikserom.
U drugoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mrvice kore i dve trećine pripremljene čokoladne smese od šlaga. Dobro umutite mikserom da se fil izjednači.
Sastavite tortu: napunite pripremljenu koru gotovim čokoladnim filom sa šlagom i mrvicama kore. Poravnajte tortu i premažite je preostalim čokoladnim šlagom. Ostavite čokoladnu tortu punjenu sa šlagom bar par sati, a najbolje preko noći da se sjedini i da kora omekša. Gotovu tortu isecite na parčad i poslužite.
NAPOMENA:
Odlična torta za nedeljni ručak dosta je mala da bi se pravila za proslave.
Nema komentara