BEČKA PITA” – OVO JE JEDAN JAKO UKUSAN KOLAČ KOJI KUPI SIMPATIJE SVIH KOJI SU PROBALI…
ASTOJCI:
Sloj 1.
2 (čaša od 2 dcl) šećera
2 čaše vode
125 gr margarina
200 gr kokosa
100 gr čokolade
250 gr mlevena keksa
1 list oblande
200 gr keksa
Sloj 2.
100 gr šećera
1/2 dcl vode
100 gr čokolade
125 gr margarina
200 gr mlevenih oraha
2 dcl soka od narandže
Glazura:
150 gr čokolade
5 kašika ulja
PRIPREMA:
Sloj 1:
Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi.
Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks.
Sve dobro izmešati i masu dok je topla staviti na jedan list oblande.
Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže.
Sloj 2:
Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe.
Masu dobro izmešati i naneti preko keksa.
Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade.
Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač i preko čokolade dok se još nije stegla posuti kokos.
Sloj 1.
2 (čaša od 2 dcl) šećera
2 čaše vode
125 gr margarina
200 gr kokosa
100 gr čokolade
250 gr mlevena keksa
1 list oblande
200 gr keksa
Sloj 2.
100 gr šećera
1/2 dcl vode
100 gr čokolade
125 gr margarina
200 gr mlevenih oraha
2 dcl soka od narandže
Glazura:
150 gr čokolade
5 kašika ulja
PRIPREMA:
Sloj 1:
Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi.
Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks.
Sve dobro izmešati i masu dok je topla staviti na jedan list oblande.
Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže.
Sloj 2:
Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe.
Masu dobro izmešati i naneti preko keksa.
Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade.
Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač i preko čokolade dok se još nije stegla posuti kokos.
Nema komentara